Leen-design

Van creatief idee tot stabiele e-commerce start-up

Toen Leen-design, een concept van interieurarchitecte Leen Note, in een mum van tijd uit de voegen barstte, gaf PNC het nodige tegengas met de inbedding in een veilige en wendbare commerciële strategie. Met een dynamische webshop, een onlinemarketingstrategie gericht op duurzame groei en een consignatiemodel op maat. Zo hielpen we Leen-design de sprong maken van creatief idee naar stabiele start-up.

Transparante prijszetting

“Iedereen kan ondernemer worden,” vertelt Leen Note. “Maar toch komt er veel meer bij kijken dan ik zelf had geanticipeerd. Van ontwerp tot afgewerkt juweel had ik alles stevig onder controle. Althans dat dacht ik.”

Prijszetting was één van de eerste hindernissen die het pad van de juwelenontwerpster kruisten. Als lid van de Raad van Advies begeleidde PNC Leen-design bij het grondig documenteren van het volledige productieproces. Deze gedetailleerde productfiches maakten het mogelijk om op een transparante manier de prijszetting van Leen-design te bepalen.

Leen Note

De inidividuele coaching van PNC helpt me om de juiste prioriteiten te stellen.

Over Leen-design

Leen-design ontwerpt en maakt houten juwelen voor elke gelegenheid en elk humeur. Handgemaakt, duurzaam en boordevol pit.

Leen-design

Een trendy e-commerceplatform

Met een heldere prijszetting onder de arm was Leen-design klaar voor de volgende stap: de uitbouw van een e-commerceplatform als primair verkoopskanaal. Van domeinnaam over hosting, frontend en backend-development tot betalingsmodule: PNC bracht de juiste expertise samen om voor Leen-design een website en bijhorende webshop te ontwikkelen.

Ook op marketingvlak kon Leen-design op de nodige ondersteuning rekenen. PNC tekende voor de starter een onlinemarketingstrategie uit, waarbij het resoluut de kaart van de contentmarketing trekt.

Hangers of oorringen: de ingrediënten – geometrische vormen, gelaserd uit hoogwaardige multiplex – zijn steeds dezelfde, het resultaat telkens uniek.

Met een accessoire van leen-design geef je elke look die extra toets van kracht en zelfzekerheid.

Meer info: www.leen-design.be

Oorringen Leen-design

Marketingstrategie

Centraal in deze strategie staat originele, creatieve content, die via een weloverwogen kanaalkeuze (blog, sociale media en nieuwsbrief) klanten hun weg laat vinden naar de webshop Leen-design. Een gebalanceerde mix van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en online advertising (SEA) vormen de motor voor een gestage, duurzame groei van de online verkoop.

Sparringpartner

Leen Note deed doorheen dit project een beroep op PNC voor individuele coaching. Naast de projectmatige ondersteuning, spart ze regelmatig met PNC over alle mogelijke aspecten van het ondernemerschap.

“Aan creatieve ideeën heb ik zelden gebrek. Ook in mijn traject als ondernemer spring ik daardoor wel eens van de hak op de tak,” bekent Leen Note. “De inidividuele coaching van PNC helpt me om de juiste prioriteiten te stellen.”

Van online naar offline

Naast de webshop bleek er al vlug een behoefte te zijn aan een fysieke verkooppunten. Om hieraan tegemoet te komen ontwikkelde PNC een consignatiemodel op maat van Leen-design.

Op verschillende locaties in de regio groot Brugge vind je ondertussen de producten van Leen-design. De consignatienemers reageren stuk voor stuk enthousiast. Zij zien hun assortiment aangevuld met een uniek en origineel product, terwijl Leen-design zo een volgende stap zet in haar duurzame groei als start-up.

Net als Leen-design nood aan een sparringparnter in je ondernemerstraject?

Contacteer ons nu voor een vrijblijvend kennismakingsgresprek bij een goeie straffe koffie.