VIVES / KU-Leuven

Interactieve opleidingsmodule Process Improvement voor logistieke specialisten van morgen

Op verzoek van VIVES / KU Leuven ontwikkelde PNC een vijfdaagse training Process Improvement. Bachelorstudenten Bedrijfsmanagement worden zo sinds 2018 op een interactieve manier ondergedompeld in de wereld van Lean, Six Sigma en TOC.

Brug tussen onderwijs en werkveld

‘De afstand tussen onderwijs en werkveld is te groot’: het is een dooddoener die menig werkgever wel eens in de mond neemt.

Maar al te vaak gaan die klagers voorbij aan de vraag of ze zelf niet de verantwoordelijkheid dragen om deze kloof te dichten. Uit die insteek ontstond in 2018 een waardevolle samenwerking tussen PNC en VIVES / KU Leuven.

Opleidingsmodule op maat

Na een reeks verkennende gesprekken ontwikkelde PNC een opleidingsmodule over Process Improvement. Op het programma staat een stevige theoretische basis – Lean, Six Sigma en TOC – afgewisseld met praktijkcases die rechtstreeks uit de ‘echte’ business komen.

Evelien Verbrugghe - Vives

De module Process Improvement van PNC is praktisch opgebouwd en bevat kwaliteitsvolle, vernieuwende en actuele inhoud.

Over VIVES / KU Leuven

Hogeschool VIVES is lid van de Associatie KU Leuven, een netwerk van kwaliteitsvolle hogeronderwijsinstellingen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Samen verzorgen ze het onderwijs van bijna de helft van de studenten in Vlaanderen.

Onder leiding van gastdocent Pieter Note gaan de studenten Bedrijfsmanagement zelf aan de slag met magazijnoptimalisaties, forecasting en planning. Ze treden als groep in debat over de invloed van duurzaamheidsdoelstellingen op procesoptimalisatie.

Evelien Verbrugghe, opleidingshoofd Logistiek Management ad interim bij Vives / KU Leuven, is enthousiast over de samenwerking met PNC: “Als gastdocent integreerde Pieter zich heel snel in de opleiding. Het voelt precies aan alsof hij een vast lid is van ons team. Een échte meerwaarde.”

Van theorie naar praktijk

Maar ook minder evidente topics, zoals teamdynamiek en communicatieskills passeren de revue. Eén van de traditionele hoogtepunten ten slotte, is een heuse serious game, waarin de studenten zelf aan de knoppen van een complete supply chain kruipen.

Binnen de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement leidt de afstudeerrichting Supply Chain Management studenten op tot een moderne manager die de multinationale netwerksamenleving op zijn broekzak kent. De Interne en externe logistieke ketting van nationale en multinationale bedrijven heeft geen geheimen voor deze studenten.

Meer info: www.vives.be

Klasgroep Vives

Blijvend actueel

“De module Process Improvement is praktisch opgebouwd en bevat kwaliteitsvolle, vernieuwende en actuele inhoud,” vindt Evelien.

Het succes van deze opleidingsmodule schuilt dan ook in de directe link van de docent met het werkveld. Dit laat PNC toe om de materie jaarlijks te actualiseren en telkens opnieuw het enthousiasme van de studenten te vatten.